WO Residence

WO Residence
Los Angeles, California

In Progress. Under Construction.

Designed with strong consideration of the steep site, the project was conceptualized as a series of terraces that conform to and accentuate the natural contours of the site.  With views of Downtown LA to the east and Century City to the west the building bends with the site to expose drastically different views depending upon the location.

The road to the north slopes down a complete story from one end of the site to the next.  From the street, the residence appears as an abstract white volume following the gentle curve of the road. The main entry is located along the lowest part of the street. One enters next to a sculptural stair and triple height space that connects all three levels of the residence.  The main living level is located in middle floor, the master suite and office occupy the upper floor and the game room, gym and guest bedrooms open up to the pool terrace at the lowest level. A rooftop deck enjoys 180 degree views from Malibu to the San Gabriel Mountains.